יצירת קטלוג BIM כתוכן דיגיטלי, הוא תהליך מורכב בו נוצר קשר בין החברה הממדלת לבין היצרן. לעתים אני נפגש עם יצרנים להם סט מוצרי מדף שכבר קייימים שנים רבות, אך איסוף החומר למידול והאינפורמציה הטכנית על המוצרים נראית כמו משימה בלתי אפשרית. זאת בשל חוסר סדר וארגון, מערכות שונות לנהול מידע. עדכון מוצרים במערכת אחת והחסרת עדכונים במערכת חדשה יותר, התחלפות בעלי תקפידים ועוד.
איסוף המידע מגלה גם לנו וגם ליצרן טעויות קטלוגיות, מידע חסר, אי התאמות בין קטלוג מודפס לבין המוצר במציאות. ולכן יצירת תוכן BIM מהווה גם עצירה ל"חושבים" אצל היצרן וארגון מחדש של נתונים.
על מנת לאפיין מוצרים השיטה הנוחה ביותר היא ליצור PDT שהוא קיצור ל-Product Data Template.

מה זה PDT?
זוהי תבנית נתונים בה ניצור באופן עקבי רשומות עבור מוצרים בעולם הבנייה. מטרת התבנית ליצור "סטנדרט" לכל מוצר בשוק. ולכן יצרן דלתות בשם A ויצרן דלתות בשם B ימלא את אותה תבנית לגבי דלתות. הרעיון הוא ליצור אחידות באיסוף נתונים, יכולת ניתוח מידע ע"י מכונה (מחשב), הכרה של היצרן בחשיבות המידע ההנדסי, הנגשה של מידע למודליסטים, עדכון נתונים באופן ממוחשב או ידני אך על אותו מסמך מוסכם בו כולם עובדים .
לאחר שהיצרן מילא את חלקו במסמך אנו קוראים לישות -PDS: Product Data Sheet
בישראל לא קיים תקן ל-PDT ועד שיהיה אחד כזה סביר להניח שנתמש בPDT אירופאי או בריטי כמו תקנים רבים אחרים בעולם הבנייה.
PDT דוגמא להורדה:PDT -אפיון מוצר BIM
Source: https://www.cibse.org/knowledge/bim-building-information-modelling/product-data-templates
ב-REVIT נתונים אלו יוטמעו אל תוך המודל וניתן יהיה להפיק מהם רשומות אוטומטיות ולחלוק מידע עם גורמים שונים בפרוייקט דרך תוכנות צפייה שונות שלא דורשות רשיון מצד השותפים שאינם המתכננים.
ה-PDT יכיל כל פיסת מידע רלוונטית.החל מאורך, רוחב גובה ושם המוצר , ועד לתקן עמידות באש, ערך בידוד אקוסטי, מרווחי בטיחות (Clearance), קישור להוראות התקנה ועוד.

- הצטרפו אלינו לקבוצת הטלגרם במובייל או בדסקטופ, תעלו שאלות רעיונות מודלים ועוד.
- טלגרם הינה אפליקצית מסרים מאובטחת, נוחה ומהירה יותר מאחרות ומאפשרת העלאת קבצים ללא הגבלת נפח.