בעידן של "Big Data" המושג BIM נשמע ברחבי תעשיית הבנייה רבות.
הסיבה העיקרית שעולם הבנייה עוסק רבות במושג BIM הינה כי מטרת השיטה היא להביא לידי יעילות מיטבית לאורך כל תהליך הבנייה והתחזוקה לאחר מכן.
כיום אם נשאל יצרן האם הוא מתקשר עם לקוחותיו דרך האינטרנט התשובה תהיה ברורה-כן. עם זאת כאשר קיימת שיטת ניהול מידע בבניה (BIM), האם שליחת מיילים, קבצי PDF או לינקים למידע היא הדרך הנכונה לניהול המידע והעבודה? התשובה היא כנראה גם כן אך המקור המרכזי של כל אותם תהליכים יעבור דרך מאגר אובייקטים לBIM של היצרן ולא בדרכים שהורגלנו עד כה.
כיצרן אתה מקדיש זמן משמעותי ויקר על שיטות לייעל תהליכי ייצור ואופטימיזציה. האם חשבת על ייעול בהנגשת מידע גיאומטרי וטכני של של המוצרים שאתה מייצר עבור הלקוחות שלך?
על שיטת הBIM דיברנו כבר דיברנו במספר מאמרים קודמים.
להתקדם עם BIM-מהו מקומו של היצרן בשיטה?
מידע הוא ליבו של שיטת BIM (לא סתם ה-Information נמצא באמצע המושג) טבעי לגמרי שאיכות המבנה תלוייה באיכות מרכיביו וחלקיו השונים,ולכן בכדי לייצר בנייה יותר איכותית בשיטת BIM, כל חוליה בשרשרת התכנון והבנייה צריכה לגשת ולאסוף מידע ממקור אחיד ולקבל מידע מדויק של חומרי הבנייה, תהליכים, והמוצרים השתולים במבנה. (מקור מידע אחיד הוא שם שני לעבודה בסביבת ענן והיא חלק בלתי נפרד מתהליך תכנון BIM היום)
כיום בישראל המידע מועבר מהיצרן אל הלקוח בעיקר על ידי שיטות מיושנות כגון קטלוגים,אתרי אינטרנט וכדומה כאשר לרב המידע אינו מדויק ואינו מעודכן.
אחד הגופים הראשונים שזיהו והפנימו את היתרונות בניהול הבנייה בשיטת ה BIM הינו משרד הבטחון שדורש מספקיו לעבוד לפי שיטה זו כבר משנת 2017. למידע על דרישות משהב"ט לחץ כאן.
אז מה צריך לעשות?
מתוך כל הצויין לעיל בכדי להנגיש מידע של המוצרים שלך בשיטת הBIM למתכנן, ראשית ישנו צורך בהמרת כל האינפורמציה של המוצר למידע חכם. אובייקט דיגיטלי תלת מימדי של המוצר שלך, או בשפה המקצועית BIM OBJECT
מתכננים מחפשים מידע שניתן לקטלג בקלות, קבלנים ומפקחים מחפשים מידע על מה עומד להעשות ומה כבר נעשה.
המידע חייב להיות עיקבי, לעבור האחדה/תקינה (סטנדרטיזציה) מפני שתקן אחיד למוצר יוביל בסופו של דבר לתקן אחיד בבנייה.
איזה תועלת תצמח לעסק שלך במעבר לBIM?
מלבד היתרון הברור שכל תעשיית הבנייה מתקדמת לBIM ישנם עוד יתרונות רבים שחלקם הזכרנו מכבר.
היתרון העיקרי בתחום הוא שיווק פסיבי של המוצרים, כאשר ברשות צוות התכנון נמצא מודל הBIM עם כל המידע והנתונים הגיאומטריים של המוצר, קרוב לוודאי הם ישתמשו באותם המוצרים וישלבו אותם בתכנית. מניסיוני כאשר מתכנן ירצה להשתמש בתכנון במוצר מסויים ולא ימצא את המודל הוא ישלב את המוצר שכן בנמצא, לרב של היצרן המתחרה.
יתרה על כך, הקבלן המבצע ושאר צוותי העבודה המבצעים את הפרויקט בפועל יעדיפו לקנות את המוצר על פי המידע שהוגדר בשרטוט על ידי המתכנן במוצר הBIM. בכך שיטת הBIM גם מפשטת את עבודתו של המתכנן והקבלן המבצע, על ידי תקינה אחידה ובמקביל מגדילה את מכירת המוצר תוך כדי שיווק פסיבי.
